maandag 18 augustus 2008

arrête

est-il f r a n c o p h o n e? drie woorden van mij, een portie gehijg van hem. ik kwam daarstraks een hond tegen tijdens het joggen. het baasje riep arrête arrête. wij liepen verder. voor eventjes toch, want daarna kozen zij voor links en bleef ik staan. er was een loft langs het water, en je kon zo naar binnen kijken. priemende blik van de vrouw in de sofa. waar kijk jij naar. sja, pronk dan niet zo. zij keek een aftandse soap. ik liep verder.

als ik ooit een gebrek mag kiezen, was ik s t o m. vreemd toch welke flarden er soms door ons hoofd waaien. en die gedachte is waarschijnlijk nog politiek incorrect ook. mij een zorg. heel vroeger schreef ik een verhaaltje dat begon met ik heb mijn stembanden doorgeknipt vannacht. tragisch. maar echt, mensen praten te veel.

mijn baas kwam mij vandaag officieel vertellen dat het zomereinde nabij is. mijn functiecategorie is er eentje van summer replacer, you see. ze voegde er nog aan toe honderdtien procent tevreden te zijn, maar de kosten swingen de pan uit en de workload daalt. adieu? eerlijk, ik ben ook gewoon toe aan iets anders. maar nog geen zomereinde hier, momenteel is er zelfs een ietsje keuzestress als het aankomt op vakantiebestemming kiezen. wat een luxebeesten zijn we toch.

dinsdag 5 augustus 2008

crêperies

een speedtrip bretagne -twee dagen, zeshonderd km enkele reis- bleek een deugddoende tussenstop in een energievretende periode. intussen is de rust weergekeerd - het was alweer de zee, ik zweer het je - en kijk ik enorm uit naar september. 30 dagen waarvan elk uur van mij is. foto op cap fréhel.