maandag 28 december 2009

citaat

"Naar het schijnt is vluchten niets om trots op te zijn. Jammer, want het is ontzettend leuk. Van weglopen krijg je het ultieme vrijheidsgevoel. Je voelt je vrijer als je op de vlucht bent dan wanneer je niets hebt om voor te vluchten. De beenspieren van een voortvluchtige staan op scherp, zijn huid tintelt, zijn neusvleugels trillen, zijn ogen zijn groter dan normaal."

|de verloofde van Sado, bladzijde 223, Amélie Nothomb|

zondag 13 december 2009

charlotte

Juffrouw Gainsbourg, ze weet haar mensen wel te kiezen.

zondag 6 december 2009

droom

er verandert veel op een jaar tijd. en nochtans, ik heb nog steeds dezelfde dromen. het wordt zo ongeveer tijd.

"What you got in your heart is dying every day
You’re scared to let go, though your mind is made

Just pack your soul and don’t stay

You’re feeling down and low

You’re dreaming, of how it should feel
Staying will set your soul on fire"

Stereophonics - stuck in a rut

woensdag 2 december 2009

winterschop

een klein winterprikje deed me vanavond even rillen op mijn tweewielige stalen ros. en ik dacht, waar is de tijd? van toen ik na schoolse zwemuurtjes, haastig en recht op de trappers, de bittere kou tegemoet ging. naar een overvolle keukentafel zeven kilometer verder, waar de winterkost etensklaar lag te dampen in mijn bord.

dat ik eerst de kleine ijspegeltjes uit mijn nog natte haren moest schudden. en wel twaalf keer goed moest hoesten, om die ingeademde vrieslucht uit mijn longen te bannen.
het kleine nostalgische monstertje in mij ziet het dit jaar nog niet gebeuren. daarom alleen al, vind ik dat ze zich daar in kopenhagen toch eens serieus mogen inspannen.

gisteren liet activiste Annie Leonard 'the story of cap and trade' op de consumerende wereld los, een vervolg op haar fel bediscussieerde project 'the story of stuff' uit 2007.