dinsdag 12 februari 2008

zonwarmte

het geel in het filmpje hieronder lijkt al bijna self-fulfilling. want wat een heerlijk weertje de laatste dagen. nu mag een ander nog zo hard zweren bij knisperende haardvuren. of dwepen met winterse huiskamer coziness. not me. ik ben voor zonlicht. en zonwarmte. opkikkeren dat we daarvan doen!

drie dagen langs molse meren gebivakkeerd, in alle rust en kalmte. liters frisse lucht door de longen gepompt, langs slibberige jogpaadjes bij het water. en meer idyllische taferelen. weg van alles.

en dan opnieuw de gejaagde stad in. al remmen de eerste terrasjes dat tempo af. maar dan toch weer internet en veel letters. infojunk. op de nieuwsbeelden moest de geïnterviewde de ogen tot spleetjes knijpen door het felle zonlicht. hij achter de microfoon liet dan weer een vette schaduw na op de jas van de spleetoog. weermannen hadden er niets meer aan toe te voegen.

ook nog tegen de hipste jobaanbieding in weken aangebotst. en dan een paar keer moeten slikken. want het is een beetje als de bokaal met snoep die bovenop de kast stond. watertanden en willen groeien.

maar goed, zolang de zon schijnt.. laat maar komen.

0 reacties: