woensdag 20 december 2006

2006 muziekskes

Nog 11 dagen resten er van 2006. En dat is blijkbaar de ideale periode om elkaar om de oren te slaan met eindejaarslijstjes. Eh voilà, onhebbelijke gewoontes kruipen overal, ik ga ook es terugblikken. Vandaag: muziekskes!

Het zwakke geslacht, het zal wel zijn! Zeer de moeite cd'tjes het voorbije jaar van deze ladies: Joan As Police Woman (Real Life), Charlotte Gainsbourg (5:55), PJ Harvey (The Peel Sessions) en Karen O met haar Yeah Yeah Yeahs (Show Your Bones).

Het zal wel cliché zijn, maar mijn concert van het jaar was dEUS in Vorst. Festivaloptreden van het jaar dEUS op Werchter. Het was toch echt wel een beetje het jaar van Tom Barman, n'est-ce pas? Ook enorm genoten van Cat Power in de AB, Phoenix in diezelfde AB en Zita Swoon op Pukkelpop.

Redelijk wat cd'tjes gekocht dit jaar, waarvan ik er enkele eens wat meer moet gaan luisteren, als ik op andere eindejaarslijstjes mag afgaan. Als daar zijn: TV On the Radio (Return to Cookie Mountain), Archie Bronson Outfit (Derdang Derdang), Flaming Lips (At War with the Mystics) en Midlake (The Trials of Van Occupanther).

Reken ik ten slotte tot mijn lovely newbies van 2006: The Long Blondes, Tomàn, Thom Yorke (solo), Cansei de Ser Sexy, Mono en Tunng.

Ik ben de helft vergeten, denk ik. Maar goed. Om de links en myspaces bij al die groepkes te plakken heb ik weinig zin, dus googlen hé mannen. En wie durft toegeven dat hij geen enkele naam uit bovenstaand lijstje kent, die mag naar ons oudejaarsfeestje komen, ist goed?

3 reacties:

gelukkig dan maar dat ik al andere plannen had voor oudejaar.
plezier nog.

Ik ken een paar namen (niet veel, ik geef het toe), maar ik ga toch komen.:-p

hehe goeie muziek daar met oudejaar denk ik zo ;)
2006 was geen slecht jaar qua muziekjens. Kwas trouwens ook aanwezig op jouw concert van het jaar :) maar omdat ik Tom Barman toch niet iets té arrogant vind ga ik voor Sigur Rós op werchter als concert van het jaar omdat ik daar weer met mijn mond vol tanden overweldigd stond te bleiten enzo ;) en voor de rest kwamen my morning jacket en radiohead op pukkelpop héél dicht in buurt, alsook Tunng in Brugge enkele weekjes geleden :)

geniet nog van de laatste dagen van het jaar!

xxx