dinsdag 9 januari 2007

schietgrage bejaarden enzo

"90-jarige man schiet 66-jarige schoondochter dood na familieruzie".

Ik weet nog, dat was in het nieuws op nieuwjaarsdag en ik vond dat behoorlijk grappig. Gevolg van de rijkelijk vloeiende alcohol de nacht ervoor, en de dag zelf, waarschijnlijk. Maar toch! En een paar dagen later dit: "Bejaarde winkeldievegge (84) opnieuw betrapt!" Waar gaat dat naartoe met die oudjes? 2007 klinkt veelbelovend, nu al.

Ik heb een week lang niet in de blogwereld vertoefd, niet op de mijne, niet op die van anderen. En ik miste niks. Waar heb ik wel uitgehangen: op een familiefeest, uiteraard. De oudste van de troep, de bompa, werd 83, op nieuwjaarsdag! En zoals de traditie het wil, probeerde hij ook dit jaar zijn duivensport-hobby te verpatsen aan mijn hippe broer (17). En niet lukken hé. Ik vond dat allemaal vrij amusant. Alweer, alcohol en vermoeidheid.

En dan was het 5 januari, en ik stond al uit te waaien op het noordzeestrand. Die vuile plas water doet iets met mij. Ooit, dan heb ik een appartement aan zee, en eet ik alle dagen appeltaart met ijs op de zeedijk. Jaja.

En dan nog iets, dat Vonken & Vuur, dat had evengoed van Bono en aanhang kunnen zijn, niet? Of is dat een grove belediging voor de één, slash, een te schoon compliment voor de ander? Voor wie wat is, dat mag u zelf kiezen.

1 reacties:

Zeemensje jij?
Ik heb een beetje een afkeer van de kust gekregen: tot een jaar geleden moest ik bijna élke weekend met mijn ouders meegaan end at was me net "iets" teveel...