woensdag 5 juli 2006

foetus diefstal

Maanden geleden viel ik over een miniscuul berichtje in de krant. Een Amerikaanse sneed haar zwangere buurvrouw de buik open in een poging om haar baby te stelen. Shocking USA. Gisteren dook het thema op in Koppen. De documentairemakers rakelden 6 gelijkaardige misdrijven op: vijf in Noord-Amerika, één in Zuid-Amerika.

In 1995 wordt in Chicago een negen maanden zwangere vrouw dood teruggevonden. De ongeboren baby is weggesneden en meegenomen. Jordan, het 19 maanden oude zoontje, zag het allemaal gebeuren. De ontvoerde baby wordt levend teruggevonden, de dader opgepakt. In de reportage gisteren zagen we twee guitige jongens, nu 11 en 9, Jordan en Elijah. Ze overleefden het drama. Grootvader zorgt nu voor hen, en wat die man voor de camera zei over de dader, vat het allemaal nog het beste samen: "i don't think she's sick, she's just evil".

Want, de vrouw die de foetus ontvoerde, had haar plannetje al maanden klaar. Ze kwam vaak over de vloer bij haar slachtoffer als hulp in het huishouden, en vertelde iedereen die het wilde horen dat ze zelf zwanger was. De vrouw kwam ettelijke kilo's aan, maar was helemaal niet zwanger. Volgens psychologen was ze bijzonder narcistisch en wilde ze haar wankele relatie redden met een baby. Sinds ze gesteriliseerd was, kon ze zelf geen kinderen meer krijgen.

En zo ging het ook bij de andere foetusdiefstallen. Na nog 4 gevallen in de States, werd ook in Colombia een hoogzwangere vrouw bloedend teruggevonden in een bos. Haar tweejarig dochtertje lag gillend naast haar. Een vrouw was ervandoor met de baby. De dokters zeiden dat er stenen, zand en bladeren werden teruggevonden in haar buik. Alsof het om roodkapje en de boze wolf ging. Verpakkingen van scheermesjes en een blad met instructies voor een keizersnede waren ook achtergelaten op de plaats van het misdrijf.

De daders waren telkens moeders, wiens relatie aan een zijden draadje hing. En om geen brokken te maken, stalen ze dan maar een foetus. Berouw had geen van hen, één van de daders getuigde zelfs voor de camera dat er maar één slachtoffer was in de hele affaire: zijzelf.

1 reacties:

evil inderdaad! very evil!