donderdag 24 augustus 2006

"we live in the ghetto"

"Een film te mijden door wie een punthoofd krijgt van monotone skapunk." Dat schrijven de critici. Nu behoor ik zonder twijfel tot die categorie, maar voor een Larry Clark film verbijt ik graag de 'pijn'.

Wassup Rockers dropt je in het wereldje van 7 latino jongeren. Ze wonen in South Central, een ghetto nabij Los Angeles, waar ze voor rockers worden uitgemaakt door zwarte hiphoppers. Het gaat er ruig aan toe en als het tegenzit, wordt er wel eens eentje van straat geschoten.

De film gaat bijzonder traag van start, maar grijpt je aandacht beet vanaf het moment dat de rondlummelende jongens beslissen om in het iets verder gelegen en poepsjieke Beverly Hills te gaan skaten. In het hol van de leeuw, zo blijkt, want in de witte buurt zit niemand te wachten op latino's (die er steevast het label 'Mexicans' krijgen opgeplakt).

Nu mag Larry Clark berucht staan om zijn seksueel expliciete scènes, in Wassup Rockers zit de meest eerlijke slaapkamer scène in lange tijd. Dat is vóór Kico door het venster wordt gegooid door de hippe, blanke youngsters uit de villa met de roze fontein.

Larry Clark opeens een sociale filmer noemen, is wat overdreven. Maar wat wel opvalt, is dat hij niet meer enkel registreert, maar onderhuids ook een ferme prik geeft.

Meer achtergrond lees je trouwens hier.

1 reacties:

yeah, i saw it a while ago (in june may be)

a great movie !!
i especially loved the moments a la larry clark with a long sequence when nothing happens, just a plan... (his friend gus van sant also does that)

and for once, this story of his isn't only about sex :p